Skalskydd

Vi lever i en tid med stora möjligheter men också växande hot. Även i våra mest bekanta miljöer kan vår säkerhet hotas. Skadegörelse, inbrott, rån, kidnappningar, beskjutningar och sprängdåd ökar otryggheten. Behovet att skapa trygga miljöer för människor och verksamheter ökar. Insecman analyserar tillsammans med dig hotbilden och hittar lämpliga lösningar för att öka din säkerhet. Insecman kan leverera kompletta säkerhetslösningar anpassad för dig och ditt företag.

Skalskyddet ska utgöra ett yttre skydd av ett markområde, en fastighet, hus eller en del av ett hus, exempelvis en lägenhet eller en kontorslokal. Beroende på området och vilket säkerhetsbehov du har så varierar lösningarna i skalskyddet.

Skalskyddet är för att förhindra eller minska risken och skadorna vid intrång, brand, beskjutning och skadegörelse. Det kan även skydda mot naturkatastrofer. Nedan följer olika tekniska lösningar för att skydda mot intrång. De kan användas var för sig men oftare i någon kombination. Att säkra dina fönster mot intrång blir inte så meningsfullt utan att ha en säkerhetsdörr.

 

Säkerhetsdörrar

En säkerhetsdörr från Insecman ger ett mycket säkert skydd mot inbrott. Dessutom är Insecmans säkerhetsdörrar godkända i EI 30 som håller brand och gas ute från dig i hela 30 minuter..

Insecmans säkerhetsdörrar kan anpassas så de ser lika ut er befintliga dörr med träpanel samt även med speglar på insida och utsida.
Dörrarna har oftast två lås. Ett så kallat daglås samt ett extra lås med flera runda kolvar som går ut upptill och nertill och på sidan av dörren.
Dörrarna kan även fås med motorlås eller enligt specifika önskemål.

Säkra fönster

Vi på Insecman erbjuder en rad olika lösningar för att skydda dig och dina tillgångar. Fönster är vanliga vägar in vid inbrott. De utsätts också för skadegörelse och riskerar att orsaka splitterskador. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt lösning för att säkra dina fönster.

Med galler försvåras inbrott och galler kan göras snyggt. Säkerhetsfilm försvårar inbrott och skyddar mot att glassplitter kommer in. Polykarbonat är en transparent och mycket tålig plast som förhindrar genomträngning, förhindrar glassplitter och i tjockare storlek blir den skottsäker. Polykarbonat är värmetåligt och brinner inte varför det är ett bra skydd mot spridning av bränder. Läs mer om produkterna nedan och kolla in våra filmer och bilder.

Pollare, Grindar, Bommar

Pollare förhindrar obehörig trafik och stoppa fordon från inkörning. Pollare finns både som fasta och nedsänkbara. De rekommenderas särskilt för skydd av bankomater, banker och köpcenter. De är även vanliga som avgränsning vid gågator och torg i stadsmiljö. Insecman ordnar pollare, grindar och bommar åt dig för alla slags miljöer. De finns både manuellt och elektriskt stängande. Exempelvis för parkering, detaljhandelsmiljöer, bostadshus, hotell och industriområden.

Galler / Jalusi

Galler och Jalusier skyddar mot inbrott. Du kan välja mellan olika typer av lameller och galler som måttanpassas efter dina behov. 

Montering utförs professionellt enligt SSF 200. Produkterna är tillverkade och testade för att funktionen ska vara pålitlig.

 

Dimgeneratorer

Dimgeneratorer är mycket effektiva för att motverka stöld vid inbrott. Utrymmet fylls mycket snabbt med en tjock dimma . Det gör det i princip omöjligt för gärningsmän att orientera sig i lokalen. 

Dimman lämnar inga spår, är helt oskadlig för människor och djur och den påverkar inte kläder, inredning eller elektronisk utrustning.

Tryckvågsskydd

Tryckvågsskyddade fönsterfilm är en utveckling av säkerhetsfilm, och tack vare utvecklingen så klarar vår tryckvågsskyddade film EN 14531 i resitans class ER1
Insecman har även tryckvågsskyddade dörrar.

Staket / Områdesskydd

Insecman strävar alltid efter att ge kunden ett pålitligt och effektivt skydd av ert område. Med personal som tidigare jobbat inom försvar och bevakningsbranschen så är Insecman en pålitlig partner inom skydd av er bostad eller ert företag.

Säkerhetsväggar

Säkerhetsväggar försvårar intrång och skyddar dig mot beskjutning. Skyddsklasser för beskjutning (skottsäker) enligt SSF 200.

Säkert rum /Safe Room

Saferoom, Panic room eller säkra rum som skyddet ofta benämns är ett inre skalskydd som är förstärkt och specialanpassat efter skyddsbehovet. Ytterdörrar eller fönster kan utgöra det yttre skalskyddet medan ett säkert rum är ett inre skalskydd. Olika hotbilder kräver olika krav på t.ex. dörrar, väggar osv. Säkra dörrar är avgörande för rummens säkerhet.